sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Sunnuntaifiiliksiä

Jahas. Taas se viikonloppu tuli ja meni, huomenna jälleen töihin.

Ihana auringonlasku!
Perjantaina töiden jälkeen väsytti ihan sairaasti. Nappasin kaverin mukaan ja tulimme meille tekemään pinaattilettuja ja katsomaan leffaa. Töissä oli ollut pinaattilettuja välipalalla tällä viikolla ja mua oli jäänyt himottamaan ne. Siispä päätin vähän herkutella. En ole ennen tehnyt pinaattilettuja itse, mutta taikina oli käytännössä perus lettutaikina pinaatilla ja vähemmällä sokerilla. Sulatin mikrossa pakastepinaattia n. 200 grammaa puolen litran taikinaan. Sitä oli enemmän kuin ohjeessa, ja luulen, että siksi pari ensimmäistä lettua hajosi paistaessa. Lisäsin taikinaan vielä yhden kananmunan ja letuista alkoi tulla täydellisiä. Pinaattiletut kruunasi tietenkin puolukkahillo. 



Ehkä pinaattiletut saivat väsymyksen väistymään, sillä lähdin vielä illemmalla kavereiden kanssa yksille (limuille) Itä-Helsingin yöhön. Laiskana tietenkin nappasin auton alleni, vaikka matka olisi ollut käveltävissäkin. Oli tosi kiva ilta! :)


Lauantaina nukuin ihan liian pitkään. Heräsin vasta puolenpäivän aikaan ja oli hirveä olo. Sellainen, kun on nukkunut liikaa. Se onneksi meni äkkiä ohi ja sain päivän käyntiin pinaattilettujen jämillä. Aloitin ahkerasti opiskelun katsomalla verkkoluennon ja lukemalla netistä opintoihin liittyvää Manuel Castellsin kirjaa. Ihanaa päästä taas opiskelemaan! Illalla katsoin vielä perjantaina katsomatta jäänyttä leffaa kaverini kanssa ja teimme pakastimesta löytyneestä minttujäätelön jämästä pirtelöä. 

En tiedä miksi, mutta viikonloppuisin ateriarytmi menee ihan pieleen. Aamulla ja päivällä ei tee mieli syödä mitään ja illalla tulee kova nälkä. Ja jääkaappi ammotti tyhjyyttään. Kaivoin kaapista Kuppi kuuma -katkarapukeittoa, sulatin katkarapuja sekaan ja söin iltapalaksi. 

Sunnuntain syömiset meni vähän paremmin. Aamupalaa en jaksanut syödä, mutta iltapäivällä tein uunissa lohta ja lohen kaveriksi pakasteperunamuussia, keitettyä parsakaalia ja kananmunakastiketta. Erittäin simppeli sapuska. Lohen päälle suolaa, limepippuria, tilliä ja tunniksi uuniin 175°C. Perunamuussi valmistuu mikrossa, parsakaali kiehuu itsekseen kattilassa ja kananmunakastikkeeseen ei tarvitse kuin kermaa ja muutaman keitetyn kananmunan. Ja oli ihan sairaan hyvää!

Kevyen aterian jälkeen suuntasin savatetreeneihin. Tänään ei tullut hikoiltua yhtä kovasti kuin keskiviikkona, sykemittari näytti vain 550 kilokaloria (1 h 15 min treenit). Mutta kivaa oli silti! Tänään tuntui taas siltä, että juuri kun pääsi jyvälle potkuista, lyönneistä ja väistöistä niin treenit loppuivat. Alku on aina tosi kankeaa ja lopputunnista rupeaa vasta sujumaan. Ehkäpä ajan kanssa alkukin helpottuu. :)

Jehovat kävi myös kylässä
Ihanan rauhallinen ja rentouttava viikonloppu takana. :) Huomenna on kiva palata taas sorvin ääreen! Hyvää alkuviikkoa kaikille!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä mietit?